søndag 5. juni 2011

Å offentliggjøre sin fremtidige fortid

På facebook skjer det mye nytt hele tiden – det blir lagt ut bilder, nye statusoppdateringer og statusene blir kommentert. Informasjonen du legger ut om deg selv kan være tilgjengelig for de fleste, og selv om man sletter profilen på alle mulige sider man har vært medlem av ligger informasjonen og kanskje også bildene allerede ute på nettet for hele offentligheten.
Dette kan føre til ubehageligheter senere i livet, for eksempel om du søker på en jobb og sjefen “Googler” navnet ditt. Kanskje han kommer over en haug med partybilder fra en fest du var på da du var 16!? Det mange ikke er klar over er at det ikke er lov til å legge ut privat informasjon av andre uten tillatelse, og selv om man ikke reagerer spesielt på et bilde når man er ung, kan man få konsekvenser for dette seinere.
Det er også mange som ikke tenker seg om når de poster en oppdatering på facebook. Man burde tenke seg om før man skriver at man skal ut å reise, for det å poste et innlegg om at du blir borte en uke eller to, kan for eksempel øke sjansene for innbrudd, og spesielt fordi de som regel har tilgang på navnet ditt også via facebook.
Når man legger ut bilder og kommentarer må man tenke seg nøye om, man kan komme til å angre på det en gang seinere i livet.

Hva mener du? Er vi flinke nok til å tenke over mulige konsekvenser ved publisering?

1 kommentar:

  1. Flott tittele: fremtidig fortid. Men det sier vedlig mye om hva det dreier seg om. Hvem trenger stalkers når vi blir forfulgt av Facebook?

    SvarSlett